Nödvändigt med körkort i dagens samhälle

Många pekar på att ett körkort i Stockholm inte är nödvändigt då det finns en så pass välutvecklad kollektivtrafik. I många fall så kommer man snabbare från punkt A till punkt B genom att sätta sig på bussen eller i tunnelbanan. Då det dessutom finns en medveten satsning från stadens sida att minska biltrafiken så har man där ytterligare ett skäl till att sjunga lovsången för körkortets tydliga irrelevans. Eller?

Nej, att ha ett körkort är nämligen extremt viktigt då man ser till karriärmöjligheter. Även om du inte vill/behöver köra bil i din dagliga vardag - eller ens inom jobbet - så är ett körkort något som öppnar dörrar. Detta nästan oavsett vilket typ av arbete du söker. Faktum är att många arbetsgivare sorterar sina ansökningar efter huruvida en kandidat har körkort eller inte.

Du kanske säger att du kan arbeta inom vården - du har en empatisk förmåga och du har gott om tålamod; något som gör dig som klippt och skuren för ett arbete inom exempelvis hemtjänsten. Din personlighet kanske passar här - men det spelar ingen roll då de flesta arbeten inom just hemtjänsten fordrar ett körkort. Av naturliga skäl då du ska kunna ta dig mellan kunderna och har en speciell rutt som ska klaras av vid varje pass. Där är det nödvändigt att ta bilen och således så måste du också ha ett körkort.

Ta körkort genom en intensivkurs i Stockholm

Det behöver inte ta någon längre tid att ta sitt körkort. Vissa ger upp planerna för tidigt; man förlikar sig vid tanken på att man aldrig kommer att köra bil på egen hand i takt med att åren passerar. Det ska man inte göra. Även om du är mellan 20-50 år så finns det all anledning att återuppta planerna (de flesta har nämligen försökt och misslyckats) på att klara teorin, halkbana och uppkörning.

Och: det kan så fort som på fem dagar. Anmäler du dig till en intensivkurs på en trafikskola i Stockholm så kan denna skräddarsy ett paket som gör att du kan klara alla moment som krävs. En intensivkurs utgår från dina egna kunskaper och tiden anpassas efter din förmåga att köra bil. Säg att du aldrig någonsin har kört bil. Vid ett sådant läge så kan en intensivkurs ta runt två veckor. Mer tid än så behöver de flesta faktiskt inte för att slutligen ta den efterlängtade rosa lappen.

Vi ska naturligtvis heller inte missa att poängtera det uppenbara: Att köra bil är väldigt roligt och det ger en enorm frihetskänsla. Du kanske inte har ett dagligt behov av körkort i Stockholm, men det finns alltid lägen då ett sådant kan vara nödvändigt: en bilsemester i Sverige, vid en flytt eller kanske utomlands om du vill hyra bil och se landet i fråga lite mer ingående.

Läs mer på http://globenstrafikskola.se.

22 Sep 2018