Jobba inom hemtjänst i Upplands Väsby

Gillar du att arbeta med människor? Vill du känna att ditt arbete uppskattas? Då är ett arbete inom till exempel en hemtjänst i Upplands Väsby ett alternativ. Tycker man att det är meningsfullt att hjälpa andra, och gillar arbete i ett hem, så är det arbetet perfekt. Som hemtjänstarbetare så får man vara med om att hjälpa äldre personer att komma till läkare, vårdcentral, sjukhus, eller bara att handla åt en sådan person. Man lagar mat, stoppar om dem, besöker dem när de är sjuka och ser till så att de har det bra i sina hem.

Det sägs alltmer att de som arbetar inom hemtjänsten, får det så stressigt. Men liksom i andra sammanhang, så vill man göra arbetet mer effektivt. Det går inte att ta det långsamt om man jobbar på posten, i affären, på kontoret eller var som helst. Alla vill att deras personal ska vara effektiva. Alla yrken och arbeten har en stress som inte fanns förut.

Viktigt ge tid till de äldre

Det är upp till den som erbjuder hemtjänster, att prioritera. Här är tiden för den som är äldre, dålig eller sjuk, som är det viktiga. Att prata med dem är viktigt, inte bara hasta vidare och städa, tvätta och handla mat. Då får man någon gång i månaden se till att enbart städa, tvätta och handla mat till den som behöver det. I övrigt är bemötandet av den som är ensam hemma, som är det viktiga. Att den som är ensam hemma får en person att träffa, prata med och få umgås med är viktigt för välbefinnandet. Det sägs att ensamheten i Sverige är den värsta folksjukdomen. En som arbetar inom hemtjänsten bryter ju den ensammes vardag. Därför är samtalet med den personen lika viktig som andra praktiska göromål.

Så går det till jobba inom hemtjänst

Det bästa som man kan göra om man vill arbeta inom hemtjänsten är att söka upp en aktör inom hemtjänsten i den kommun där man bor. Om man söker upp dem och börjar i liten skala, kanske som vikarie och arbetar bra, så kan man bli erbjuden en heltidstjänst inom hemtjänsten, om föreståndaren ser att du jobbar bra, kommer i tid till arbetet och sköter alla uppgifter på bästa tänkbara sätt. Om du visar att du kan visa de äldre och behövande lite extra uppmärksamhet och omsorg, och är uppmärksam på hur de mår, då passar du jättebra att arbeta inom hemtjänsten.

9 Jan 2020