HLR-utbildning i Stockholm är livsviktigt

Med en HLR-utbildning i Stockholm kan du bokstavligen talat rädda liv. Du är alltid beredd om det skulle hända något och kan hjälpa drabbade medmänniskor.

Tänk dig att du är på fotbollsträningen eller i mataffären. Plötsligt segnar en person ned. Det är tydligt att det handlar om ett akut sjukdomsfall. Människor runt omkring dig står som förlamade och ingen verkar veta vad som borde göras. “Är det någon som kan första hjälpen?” Ingen vågar ta ett steg fram och börja agera.

Det är en fruktansvärd känsla att befinna sig i en sådan situation. Man vill verkligen hjälpa till men vet inte hur. Det kan vara någon du känner eller till och med älskar som är den drabbade. Eller också är det en okänd person. Oavsett vilket hade du verkligen velat kunna göra något.

Alla borde gå en HLR-utbildning i Stockholm

Det borde vara både en rättighet och en skyldighet för alla människor i vårt samhälle att genomgå en utbildning i första hjälpen. Det är heller inte svårt att göra det. Du kan boka in dig på en utbildning i Stockholm som privatperson. Eller också är ni en lite större grupp inom ditt jobb eller din idrottsförening som får gå utbildningen tillsammans.

Du får lära dig att kontrollera den drabbades medvetandegrad och andning, att larma 112 och påbörja hjärt-lungräddning. Även om det skulle finnas andra personer i närheten som också kan HLR så är det bra om ni kan vara flera som hjälps åt. Det kan ju också finnas flera skadade på en olycksplats.

27 May 2022