Fillers för äldre - varför inte!

Att åldras innebär att kroppen inte längre klarar av det som den än gång var kapabel till att göra. Det innebär även att man förändrar sitt eget utseende och det kan för många vara det hårdaste slaget. Att man kanske inte orkar lika mycket går att acceptera, men att man inte känner igen den som tittar på en i spegeln är mer svårsmält.

Det är också därför som man ser att många äldre deppar ihop och, så att säga, ger upp; man slutar att bry sig om hur man ser ut och man kan som en följd av detta också isolera sig och förlora sitt sociala liv som en följd av detta. Ett socialt liv som blir extremt viktigt då man blir äldre.

Det vi ska tala om här är olika metoder som kan hjälpa en äldre människa att känna sig yngre. I synnerhet så ska vi fokusera på en behandling inom skönhetsindustrin som har väldigt många fördelar: Fillers.

Fillers är inte bara för unga tjejer

Fillers har kommit under senare år och det är en behandling som är extremt populär bland yngre tjejer. Grundprincipen är att man besöker en klinik och injicerar en vätska som innehåller ett ämne - hyaluronsyra - som i sin tur ger ökad volym. Inte sällan så sker injektionen i läpparna och du har säkerligen sett hur unga tjejer idag har betydligt fylligare läppar än vanligt - något som kommer av fillers. Hyaluronsyra är ett ämne (egentligen faktiskt en sockermolekyl - syra är ett missvisande ord) som är vattenupptagande och det är något som skyndar på läkeprocessen vid vanliga skador och operationer.

Vid fillers så gör denna egenskap att fukten i exempelvis läpparna bevaras och det leder till längre och mer hållbara resultat. Ett injektion med fillers i läpparna håller i mellan 6-12 månader. Därefter kan man fylla på med nytt.

Fillers slätar ut huden och tar bort rynkor

Vad ska min gamla mamma med putande läppar till? Det kanske hon inte har något behov av; men läpparna är inte den enda kroppsdel där en injektion med fillers är möjlig att göra och just volymen är heller inte den enda positiva egenskapen och användningsområdet.

Besöker du en klinik i Stockholm med din gamla mor i syfte att injicera fillers så är det mest troligt att injektionen sätts i pannan. Varför? Jo, för att fillers gör att huden blir slät och att rynkorna försvinner. Även vid denna typ av behandling så får man en hållbar effekt. Vi ska dock tillägga att åldern kan inverka på hur länge huden behåller din släthet. Ålder, hudtyp, ämnesomsättning och livsstil tas alltid i beaktning och påverkar hur pass lång tid effekten av fillers sitter i. För en äldre person så blir effekten ofta mer kortvarig än för en ung tjej; men man kan ändå räkna med flertalet månader.

Det bästa av allt? Behandlingen är att anse som riskfri - även för en äldre person. Det handlar om en spruta och man får sällan värre komplikationer än att det injicerade området blir svullet och lite ömt någon dag efteråt. Den värken kan kureras med exempelvis alvedon eller ipren. Värre än då är det inte.

Ytterligare fakta och info: https://www.fillersstockholm.se.

7 Sep 2018