Äldre förtjänar bekväma sängar

Om du jobbar inom hemtjänsten har du säkert träffat och arbetat med alla sorters äldre människor. Det finns gamla som är pigga, som är ensamma, som är sjuka, förvirrade, dementa, aktiva och passiva. De är som de flesta är; lika olika som andra människor, det är bara det att de är äldre och har ju drabbats av sjukdom i högre grad än andra. Vi går alla mot samma öde, om vi får leva tillräckligt länge. Det är ju så med åldrandet. Det startar i samma stund som vi föds (vilket ju låter otroligt positivt) och sedan pågår det tills vi dör.

Äldre är inte på annat sätt än vi andra

Den som är rädd för äldre människor, borde tänka på att en själv blir äldre, ju längre vi lever. De är ju inte mer annorlunda än dig och mig, de har bara levt längre. Och under den tiden har de lekt, gått i skola, förälskat sig, arbetat, gjort karriär, fött barn, tagit hand om dem och sedan har de blivit gamla. De är mer lik dig och mig som inte har blivit gammal – än. Med tanke på det, anser vi här att de äldre förtjänar all vår respekt. De har arbetat för att vi ska ha den höga standard som vi har i Sverige. De förtjänar det bästa. 

Äldre behöver bästa tänkbara sängar

Här tänker vi på allt som kan underlätta de som är sjuka, inte kan röra sig, som är ensamma eller som har anhöriga som bor långt borta. Då borde de ha det bästa tänkbara när det kommer till deras sängar, redskap som kan hjälpa dem komma ut, göra små sysslor hemma, tvätta sig själva, om de kan det. Sängarna de sover i, bör vara lagom mjuk, lagom hård och ge tillrcklig stadga som gör det möjligt för de gamla att sova gott, lägga sig i och komma upp ur. De gamla är värda snygga sängar som är en fröjd för ögat. Så länge de ännu bor hemma, är det upp till dem själva att välja inredning, säng och annat i hemmet som de behöver och vill ha. Och de kan ju det, om de bara får den hjälp som de behöver i hemmet.

Stor variation på sängar i Stockholm

I Stockholm finns landets största utbud av sängar. Här finns minst ett 60-tal butiker som enbart handlar med sängar, förutom andra möbelbutiker som har mycket annat, som Ikea, Mio, Jysk och många fler, breda möbelaffärer. Då det kan vara svårt för äldre att ge sig ut i fysiska affärer, kan man alltid gå ut på nätet och se ut vilken sorts säng man vill ha. Läs mer om sängar i Stockholm här.

10 Aug 2018